Bij Teruggave geeft de fiscus geen rente meer

Vanaf 2012 krijgt jij van de Fiscus geen rente meer vergoed over uw belastingteruggave.  Momenteel is de rente van de belastingdienst nu hoger dan van de banken en daarom kan jij per 1 januari niet meer profiteren van rente bij de belastingdienst.

Bij aanvraag  van een voorlopige aanslag bij de fiscus en je krijgt geld terug door bijvoorbeeld hypotheekrente, krijg je iedere maand geld terug gestort door de fiscus en aan eind van de jaar komt er definitieve aanslag. bij geen vraag naar voorlopige aanslag, kan jij in 1 keer bedrag  aan te veel betaalde belastinggeld met rente terug na indiening van de aangifte. Je kan ook sparen bij de belastingdienst door een verzoek in te dienen voor een uitstel van de aangifte bij de fiscus, je krijgt dan later een bedrag terug waarop rente is gebouwd.

Helaas voor alle Nederlands is deze optie niet meer mogelijk om van rente te profiteren bij de belastingdienst. Je krijgt geen rente meer over eerste 6 maanden van 2012 na afloop van kalenderjaar, ontvangt jij echter geen reactie van de belastingdienst binnen  drie maanden? dan kom jij wel in aanmerking voor de rente vergoeding.