Geld belastingvrij schenken aan kind

Een goede tip voor ouders die voor hun kroost geld willen schenken, hoewel dit kan nog in 2011 maar we weten nog niet of deze schenking ook in 2012 geldt. Jij mag namelijk in tot eind December 2011 belastingvrij geld schenken aan jouw kind tot en met 5030 Euro. kinderen erfgenamen boven 18 jaar tot 35 jaar zijn vrijgesteld van de belasting tot 24.144 Euro en Opa`s & en Oma`s mogen hun kleinkinderen 2.012 euro schenken.

Dus het is zeker nu echt de moment om een spaarrekening te gaan openen voor jouw kind of kleinkinderen omdat tot een bepaalde bedragen belastingvrij worden gesteld, maar vele ouders of grootouders zijn soms huiverig om geld te schenken aan hun kroost, voor hun is daarom verstandig om een notaris in te schakelen om zeker te weten of het geld goed word besteed, maar ja jij weet zelf wel dat een Notaris weer geld kost, dus als je geen geld wilt besteden aan een Notaris of een advocaat die toekomstig geld voor een kind gaat beheren kan jij altijd zelf een spaarplan gaan maken.

Een spaarplan houd in
Wat is jouw grootte van de vermogen?
Wanneer beschikt jij over je vermogen
Hoeveel vermogen heb jij zelf ndoig voor eventueel pensioen
Hoeveel is eigenlijk beschikbaar om geld te schenken aan kind of kleinkind
Meerdere (klein)kinderen ga dus goed na hoe geld verdeeld moet worden

Tot slot, probeer schenkingen zoveel mogelijk belastingvrij te geven, voor meer info kan je altijd met de belastingdienst contact opnemen. U een zorgeloze oude dag en kinderen vrolijke dag