Hypotheek en belasting

Als jij een huis of en appartement gaat kopen, heeft dat natuurlijk altijd gevolgen voor jouw belasting. Jij moet bij jouw inkomen ieder jaar een eigenwoningforfait erbij optellen, maar daar staat weer tegen over dat er rente en andere kosten weer mag aftrekken en dat geeft weer een belastingvoordeel op.
Met de belastingvoordeel kan jij maandelijks terugkrijgen via een voorlopige aanslag, dat kan jij regelen met de belastingdienst door te aanvragen via telefoon of op de website. Het hoeft niet per direct gebeuren, want je kan ook na einde van een jaar de rente en kosten terug vragen van de jaar waarin jij de aanslagen heb betaalt.
Bij verkopen van een huis en weer een nieuws huis aankoopt moet jij weer aan denken aan de renteaftrek, door genoemde bijleenregeling kan jij de huis verkopen of kopen
Sparen voor hypotheekaflossing
Met een hypotheek die jij je eigen woning betaalt kan jouw een fiscaal voordeel geven, daar voor heb je wel een Spaarhypotheek voornodig, belegging of levenhypotheek kan ook. De voordeel is dat jij weer onbelast kan sparen voor de aflossing van een hypotheek of een lening van een bank. Hier onder worden er 2 manieren beschreven hoe jij fiscaal voordelig kan sparen voor een huis.

Spaar of Beleggingrekeing bij een bank
Sinds aantal jaren kan jij met deze rekeningen sparen voor aflossing van een hypotheek of een lening. Deze vorm heet vaak banksparen en wordt vaak onbelast.

Kapitaalverzekering
Een kapitaal verzekering afsluiten bij een verzekeringmaatschappij kan ook een goed alternatief zijn voor fiscaal voordelig sparen voor een huis.
Door te sparen voor jouw eigen huis, appartement of een mooie vakantiewoning kan meestal altijd fiscaal voordelig zijn voor jou, dus het is altijd goed om je heen te kijken welke bank of een zekeringmaatschappij die bij jou past. Vraag bij verschillende maatschappijen offerte`s aan voor fiscaal voordelig sparen met een bank of een verzekering.

“Wat is een Eigenwoningforfait?
Een eigenwoningbezitter moet zijn inkomen optellen met fictief inkomen van eigenwoningforfait, hierdoor nemen de inkomen van een bezitter toe, maar ook de belastingen”