Zakelijk

Zakelijke belastingen
Jij als ondernemer zal zaken tegenkomen wat gedaan moet worden voor de aangifte bij de belastingdienst voor jouw zaak, denk hierbij aan inkomstenbelasting, motorrijtuigenbelasting,
ZZPer belastingen. Ook bij de belastingen komt jij goed op letten of jouw bedrijf ook in aanmerking komt voor een teruggave. Dit is maar nog maar een klein onderdeel van een groter geheel. Jij  bent verplicht om ieder jaar een aangifte te doen bij de Fiscus om problemen te voorkomen. 

Voor  inkomstenbelasting zijn er 3 bronnen

  • winst uit onderneming
  • loon uit dienstbetrekking
  • resultaat uit overige werkzaamheden

Jouw zaak is afhankelijk van welke bronnen jouw inkomsten vallen. De wet heeft zo bepaald dat iedere startende ondernemer wordt onderverdeelt in  verschillende eisen zoals:

  1. Jij maakt winst
  2. Is jouw bedrijf een zelfstandige onderneming
  3. Beschikking over een kapitaal
  4. Hoeveel uren jij in een bedrijf steekt
  5. Wie zijn de opdrachtgevers
  6. Hoe maak jij een bedrijf bekend naar de publiek
  7. ondernemingsrisico

Het is daarom van belang dat jij op hoogte bent van fiscale rechten en verplichtingen.

Aangifte
Jij moet ieder jaar voor uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting jouw inkomen uit bedrijf opgeven, Als werkgever moet jij ook aangifte doen voor de loonheffingen zoals loonbelastingen, premie volksverzekeringen en of  inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet). Jij bent ook verantwoordelijk voor berekenen van btw voor terugvragen en of in rekening brengen van een bepaald product.

Jij bent verplicht om btw administratie goed bij te houden, dus denk hier aan gegevens op facturen en of zaken doe met buitenland, jij bent verplicht administratie 7 jaar te bewaren over onroerende zaken en rechten op onroerende zaken moet jij10 jaar bewaren, als jij dit niet kan er grote problemen komen.

Vennootschapsbelasting
Bedrijven en organisaties hebben andere vorm  van vennootschapsbelasting, denk hier bij aan naamloze (NV) of besloten (BV) vennootschap. Ook verenigen en stichtingen krijgen soms een aanmaning  voor aangifte vennootschapsbelasting, maar namelijk als zij hun onderneming als bedrijf runnen.