Belastingdienst Login Ondernemers

Als ondernemer ben je verplicht tot het doen van belastingaangifte. Hiervoor moet je per kwartaal inloggen bij de belastingdienst. Via onderstaande knop kom je op het belastingdienst login voor ondernemers.

Belastingdienst Login ondernemers met DigiD

Het inloggen op het zakelijke gedeelte van de belastingdienst doe je met je DigiD. Mocht je nog geen DigiD hebben kun je deze aanmaken. Op de pagina over het aanmaken leggen we stap voor stap uit hoe je aan een DigiD account komt.

Voor rechtspersonen is het ook mogelijk om met een eHerkenning op een ondernemersaccount in te loggen.

Belastingdienst Login Ondernemers

Belastingdienst ondernemers wachtwoord vergeten

Het kan voorkomen dat je het wachtwoord van je ondernemers account bent vergeten. Dit wachtwoord kun je via de website van de Belastingdienst opvragen. Hiervoor ga je naar het ondernemers login portaal. (Gebruik hiervoor de rede knop bovenaan deze pagina). Volg vervolgens onderstaande stappen:

 1. Ga naar de website van de Belastingdienst en klik op “Inloggen” rechts boven.
 2. Klik op de knop onder het gebruikersnaam en wachtwoord veld “Wachtwoord vergeten”.
 3. Voer je gebruikersnaam en het e-mailadres in dat je hebt opgegeven bij het aanmaken van je account.
 4. Klik op de knop “Verzenden”.

Zodra het formulier verzonden is ontvang je een e-mail met een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Het kan even duren voor je de mail met de link ontvangt. Er zit namelijk wat tijd tussen dat de Belastingdienst de aanvraag verwerkt. Heb je na 5 tot 10 minuten nog geen e-mail ontvangen? Neem dan Contact op met de Belastingdienst de Belastingdienst helpt je dan verder.

Inloggen bij de Belastingdienst met eHerkenning: Een Stapsgewijze Gids

eHerkenning is een veilige en efficiënte manier om digitaal in te loggen bij verschillende overheidsinstanties, waaronder de Belastingdienst. Dit elektronische identificatiemiddel vereenvoudigt het zakendoen met de overheid, waarbij je op een snelle en betrouwbare manier toegang krijgt tot jouw persoonlijke en zakelijke gegevens. In dit artikel bieden we een stapsgewijze gids om in te loggen bij de Belastingdienst met eHerkenning.

Stap 1: eHerkenning Aanvragen

Voordat je kunt inloggen, moet je beschikken over een geldig eHerkenning account. Je kunt eHerkenning aanvragen bij één van de erkende leveranciers. Kies het juiste betrouwbaarheidsniveau dat past bij de diensten die je wilt gebruiken. De Belastingdienst vereist doorgaans betrouwbaarheidsniveau 3.

Stap 2: Inloggen bij de Belastingdienst

 1. Ga naar de officiële website van de Belastingdienst: Open je internetbrowser en ga naar de website van de Belastingdienst (www.belastingdienst.nl).
 2. Kies de juiste dienst: Selecteer de dienst waarvoor je wilt inloggen. Dit kan variëren van het indienen van aangiften tot het bekijken van toeslagen.
 3. Selecteer eHerkenning: Kies ‘Inloggen voor ondernemers’ en selecteer eHerkenning als jouw inlogmiddel.
 4. Kies je leverancier: Selecteer de leverancier waarmee je eHerkenning hebt aangevraagd.
 5. Inloggen met eHerkenning: Voer je gebruikersnaam, wachtwoord, en eventuele andere benodigde gegevens in om in te loggen.

Stap 3: Autorisatie Aanvragen (indien nodig)

Afhankelijk van de diensten die je wilt gebruiken, kan het zijn dat je specifieke autorisaties moet aanvragen. Dit houdt in dat je toestemming vraagt om bepaalde handelingen uit te voeren, zoals het indienen van aangiften namens een organisatie.

Stap 4: Veilig Uitloggen

Zorg ervoor dat je altijd veilig uitlogt wanneer je klaar bent met de Belastingdienstwebsite. Klik op de uitlogknop en sluit indien nodig je internetbrowser.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je met eHerkenning moeiteloos inloggen bij de Belastingdienst en gebruikmaken van de online diensten die beschikbaar zijn voor ondernemers en particulieren. Onthoud dat eHerkenning een veilige manier is om jouw identiteit te verifiëren en toegang te krijgen tot belangrijke belasting gerelateerde informatie.

ICP Aangifte bij de Belastingdienst

De Intracommunautaire Prestaties (ICP) aangifte is een belangrijke procedure voor ondernemers die goederen of diensten leveren aan andere EU-lidstaten. Deze aangifte stelt de Belastingdienst op de hoogte van transacties binnen de Europese Unie, waardoor de belastingheffing correct kan worden toegepast. Hier bieden we een toelichting op wat een ICP aangifte inhoudt en waarom het van belang is.

1. Definitie van ICP Aangifte

De ICP aangifte is een verklaring van de leveringen van goederen en diensten aan bedrijven gevestigd in andere EU-landen. Deze aangifte is van toepassing op intracommunautaire transacties, wat betekent dat zowel de leverancier als de afnemer binnen de EU moeten zijn gevestigd.

2. Doel van ICP Aangifte

Het voornaamste doel van de ICP aangifte is om inzicht te geven in de grensoverschrijdende handel binnen de EU. Het stelt de Belastingdienst in staat om na te gaan welke bedrijven betrokken zijn bij intracommunautaire transacties en om de juiste belastingheffing toe te passen. Dit draagt bij aan een eerlijke en effectieve belastinginning.

3. Wanneer is ICP Aangifte Nodig?

ICP aangifte is verplicht voor ondernemers die goederen leveren aan andere EU-lidstaten of diensten verlenen aan buitenlandse bedrijven binnen de EU. Dit geldt met name voor bedrijven die als btw-plichtig zijn geregistreerd. De aangifte moet periodiek worden ingediend, meestal maandelijks of per kwartaal, afhankelijk van de specifieke situatie van de ondernemer.

4. Inhoud van de ICP Aangifte

De aangifte bevat gedetailleerde informatie over de intracommunautaire transacties, zoals het bedrag van de geleverde goederen of diensten, het btw-tarief, en de identificatienummers van zowel de leverancier als de afnemer.

5. ICP Aangifte Indienen

Ondernemers kunnen de ICP aangifte indienen via het online portaal van de Belastingdienst. Het is essentieel om nauwkeurige informatie te verstrekken en de aangifte tijdig in te dienen om boetes en mogelijke complicaties te voorkomen.

Door de ICP aangifte correct en tijdig in te dienen, dragen ondernemers bij aan een soepele werking van de interne markt van de EU en voldoen ze aan hun fiscale verplichtingen. Het is raadzaam om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen in de regelgeving met betrekking tot intracommunautaire transacties om naleving te waarborgen.

Alles in één omgeving

Vroeger waren er veel verschillende mogelijkheden om bij de Belastingdienst een Login te maken voor ondernemers. Je had allemaal verschillende systemen. Hier wilt de belastingdienst van af. Op dit moment is het voor bijna alles al mogelijk om te regelen binnen dit portaal.

Alle onderwerpen waarvoor je terecht kunt bij het zakelijke portaal:

 • Btw-aangifte
 • Correctie btw-aangifte (suppletie)
 • Bezwaar indienen voor de omzetbelasting
 • Registreren voor EU-btw éénloketsysteem + Wijzigen
 • Registratie voor EU-btw éénloketsysteem beëindigen
 • Btw-melding doen voor EU-btw éénloketsysteem
 • Opgaaf ICP
 • Aangifte verhuurderheffing vanaf 2016
 • Loonaangifte vanaf belastingjaar 2019
 • Aangifte vennootschapsbelasting vanaf belastingjaar 2018
 • Voorlopige aanslag vennootschapsbelasting aanvragen of wijzigen vanaf belastingjaar 2020
 • Bezwaar indienen voor de vennootschapsbelasting
 • Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto
 • Opgaaf eerstedagsmelding
 • Rekeningnummer opgeven of wijzigen
Belastingdienst Login Ondernemers