Inloggen Mijn belastingdienst

Delen:

Mijn Belastingdienst Inloggen 2022

Het inloggen van Mijn belastingdienst gaat met DigiD. Om naar deze pagina te gaan kunt u onderstaande knop gebruiken. Let er altijd op dat u even goed kijkt of de website wel echt “belastingdienst.nl” is! En er netjes een slotje voor de website staat. Dit zijn tips die wij u graag meegeven! Deze website is niet gedoeld om u te laten inloggen op een neppe Belastingdienst website, maar de laatste tijd gaan er wel veel mailtjes rond met neplinks.

Mogelijkheden login

Na het inloggen heeft u bij de belastingdienst verschillende opties. We gaan hieronder elke optie even kort uitleggen zodat u een beter idee heeft wat u allemaal kunt doen na het inloggen.

Inkomstenbelasting

Ieder jaar dient u aangifte te doen van inkomstenbelasting. Via het portaal van de Belastingdienst is dit mogelijk in de eerste maanden van het nieuwe jaar. Mocht u vragen hebben wat u dient in te vullen bij de verschillende boxen, kijk dan even bij de Box 1, Box 2, Box 3 pagina’s. Het grootste gedeelte (vooral dat van uw werkgever) is al voor u ingevuld. Controleer dit wel altijd even met de jaaropgave die u van uw werkgever heeft ontvangen.

Erfbelasting & Schenkbelasting

Op deze twee pagina’s is het mogelijk om uw erfbelasting en schenkbelasting op te geven. Wanneer u dit dient op te geven hebben we voor u uitgewerkt op onze pagina die gaat over schenkbelasting. De formulieren met nog extra uitleg zijn op deze pagina’s binnen het portaal van de Belastingdienst ook te vinden.

Uw gegevens

Onder dit kopje is het mogelijk om uw gegevens aan te passen. Dit gaat dan vooral om uw bankrekeningnummer. Maar deze pagina heeft ook nog een andere belangrijke optie! Namelijk uw afgelopen login’s inzien. Deze zijn niet alleen van u zelf, maar als u iemand gemachtigd heeft kunt u de login van deze personen ook zien + wat ze gedaan hebben.

Heeft u bijvoorbeeld een boekhouder gemachtigd om uw jaarlijkse inkomstenbelasting voor u te doen kunt u zien wat deze personen hebben uitgevoerd (met hun naam erbij) in uw account. Hieronder ziet u een voorbeeld van wat u krijgt te zien als iemand is ingelogd. De gegevens uit onderstaand voorbeeld zijn wel onherkenbaar gemaakt.

Inloggen Mijn belastingdienst
(Bepaalde persoonlijke gegevens uit table zijn weggehaald)

Inloggen voor Toeslagen

Het inloggen voor je toeslagen gaat via een ander systeem dan het systeem van de Belastingdienst. Wil je meer informatie over het inloggen op je Mijn Toeslagen lees dan ons artikel over het Inloggen op Mijn Toeslagen. We geven hierin ook nog een aantal handige tips!

Particulier tips

Wil je nog meer tips of nog meer dingen weten over Particuliere zaken rond de Belastingdienst? Bekijk dan onze Particulier pagina. Hier leggen we van alles uit op een manier die voor iedereen te begrijpen is.

Inkomstenbelasting

Jaarlijks moet er inkomstenbelasting betaald worden. We geven je hier graag uitleg over en een aantal tips. Kijk hiervoor op onze Aangifte Inkomstenbelasting pagina!