Berichten Box Belastingdienst 2022

De Berichten Box Belastingdienst, hoe werkt dit precies en wat kan je er allemaal mee? We leggen je in dit artikel alles uit! Bekijk de mogelijkheden hieronder.

Berichten Box Belastingdienst

In de Berichten Box Belastingdienst kun je inloggen op het online gedeelte van de Belastingdienst. Het inloggen hiervan gaat met uw DigiD. Mocht je nog geen DigiD hebben, maak deze dan aan zodat je kunt inloggen. Op onze DigiD pagina leggen we je ook uit hoe je deze kunt aanvragen.

Na het inloggen zie je rechts op de pagina staan “Correspondentie”, deze is ook te vinden in het menu (onderste optie). Als je hier op klikt komt je terecht op de pagina van de berichten box. Hier is alle berichtgeving van de Belastingdienst te vinden.

De meeste berichten die je krijgt van de Belastingdienst op deze pagina gaan over uw inkomstenbelasting en aanslagen van de zorgverzekeringswet.

Veilig inloggen op Berichtenbox

Het gebeurd ook geregeld dat je mails krijgt van de Belastingdienst dat je een bericht hebt ontvangen. Het kan zijn dat dit bericht echt is maar er zijn ook veel fake berichten in omloop! Om te voorkomen dat je DigiD gegevens worden gestolen raden we je altijd aan om in te loggen via de website van de Belastingdienst zelf!

Je komt op de website van de Belastingdienst door op de login knop hierboven te drukken of te gaan naar www.belastingdienst.nl.

De andere pagina’s die de belastingdienst op het online gedeelte heeft zijn:

Uw gegevens

Hier is het mogelijk om uw gegevens aan te passen zoals uw rekeningnummer. Op deze pagina is het ook mogelijk om te zien wie er ingelogd is en wat er is gedaan. Heeft u bijvoorbeeld iemand gemachtigd names u in te loggen kunt u zien wat die persoon heeft gedaan.

Mijn Belastingdienst Gegevens Inzien
*Bepaalde gegevens in voorbeeld zijn weggehaald met een *

Erfbelasting & Schenkbelasting

Het is op deze pagina’s mogelijk om aangifte te doen van Erfbelasting en Schenkingsbelasting. Of u verplicht bent uw schenking op te geven leest u op onze pagina die gaat over Schenkingsbelasting.

Inkomsten aangifte

Voor de rest gebruikt u dit portaal voor het doen van de inkomsten aangifte (jaarlijks). De inkomsten aangifte doe je aan het begin van het nieuwe jaar. Meer informatie over dit onderdeel vind je op onze Inkomstenbelasting pagina. We leggen je dan precies uit hoe het doen van deze inkomstenbelasting gaat en waar je aan moet voldoen.

Erfbelasting

Wil je meer weten over erfbelasting? Hier hebben we een apart artikel over gemaakt, bekijk onze Erfbelasting 2022 pagina voor meer uitleg over de erfbelasting. We hebben hier een uitgebreid overzicht gemaakt van alles met betrekking tot de Erfbelasting.