Berichten Box Belastingdienst 2022

Delen:

Berichten Box Belastingdienst

In de Berichten Box Belastingdienst kun je inloggen op het online gedeelte van de Belastingdienst. Het inloggen hiervan gaat met uw DigiD.

Rechts op de pagina ziet u staan “Correspondentie”, deze is ook te vinden in het menu (onderste optie). Als u hier op klikt komt u terecht op de pagina van de berichten box. Hier is alle berichtgeving van de Belastingdienst te vinden.

De meeste berichten die u krijgt van de Belastingdienst op deze pagina gaan over uw inkomstenbelasting en aanslagen van de zorgverzekeringswet.

Overige pagina’s

De andere pagina’s die de belastingdienst op het online gedeelte heeft zijn:

Uw gegevens. Hier is het mogelijk om uw gegevens aan te passen zoals uw rekeningnummer. Op deze pagina is het ook mogelijk om te zien wie er ingelogd is en wat er is gedaan. Heeft u bijvoorbeeld iemand gemachtigd names u in te loggen kunt u zien wat die persoon heeft gedaan.

Mijn Belastingdienst Gegevens Inzien
*Bepaalde gegevens in voorbeeld zijn weggehaald met een *

Erfbelasting & Schenkbelasting: Het is op deze pagina’s mogelijk om aangifte te doen van Erfbelasting en Schenkingsbelasting. Of u verplicht bent uw schenking op te geven leest u op onze pagina die gaat over Schenkingsbelasting.

Inkomsten aangifte

Voor de rest gebruikt u dit portaal voor het doen van de inkomsten aangifte (jaarlijks).

Erfbelasting

Wil je meer weten over erfbelasting? Hier hebben we een apart artikel over gemaakt, bekijk onze Erfbelasting 2022 pagina voor meer uitleg over de erfbelasting.