Bijtelling zonnecelautos

Bijtelling zonnecelauto’s

Omdat de overheid milieuvriendelijker rijden wilt stimuleren zijn de BPM Bijtelling zonnecelautos tarieven en CO2-grenzen per 1 januari 2021 aangescherpt. Dit doen ze bijpassent met de ontwikkelingen in de technologie. De overheid stimuleert namelijk de ontwikkeling van milieuvriendelijke transportmiddelen.

Daarom geldt vanaf 2021 een korting op de Bijtelling zonnecelautos over de gehele catalogusprijs van zonnecelauto’s (elektrische auto’s). Dit is namelijk ook een afspraak in het klimaatakkoord.

De korting op Bijtelling zonnecelauto’s uitgelegd

Een elektrische auto die voorzien is van zonnepanelen heet een zonnecelauto. De stroom die wordt opgewekt wordt opgeslagen in een accu zonder lood. Deze is nodig voor de aandrijving van de auto. De zonnepanelen moeten minimaal zorgen voor een vermogen van 1 kilowattpiek. Sinds 1 januari 2021 geldt een korting op de bijtelling over de gehele catalogusprijs. Het maakt daarbij dus niet uit hoe duur de auto is. Het kabinet wilt milieuvriendelijk rijden namelijk stimuleren.

Het kan dus erg voordelig zijn om te een zonnencelauto aan te schaffen! Besprek de mogelijkheden van de BPM daarom altijd even met de dealer. Mocht de dealer zonnencelauto’s leveren kan deze hier meer informatie over verstrekken.

Bijtelling zonnecelautos

Overzicht Bijtelling zonnecelautos

Hieronder ziet u een overzicht van milieuvriendelijk rijden. uitgelegd in een tabel.

Wijziging autobelastingen
Afbeelding bron: Belastingdienst/rijksoverheid