Hulp bij crypto aangifte

Hulp bij crypto aangifte

Hulp bij crypto aangifte

Crypto is inmiddels niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Steeds meer mensen hebben crypto en door online wallets is het ook steeds makkelijker om Crypto te kopen. Maar hoe geef je Crypto op bij de belastingdienst? Hoeveel waarde moet je opgeven? Is het slim om het op te geven? Dat zijn allemaal vragen waar we je mee gaan helpen.

Hoe Crypto aangeven bij Belastingdienst?

Het opgeven bij de belastingdienst doe je in Box 3, deze kom je vanzelf tegen als je aangifte doet bij de belastingdienst.

Welke waarde geef je op?

De waarde die je moet opgeven is de waarde die het middernacht heeft van het jaar dat je gaat afsluiten. Stel je doet aangifte over het jaar 2021, dan moet je de waarde invullen van middernacht. Tel dus alle waardes bij elkaar op en vul dat in in Box 3.

Veel online wallets helpen je er ook bij door een overzicht voor je te maken (jaaropgave), hierdoor hoef je alleen het bedrag daarvan te pakken en dit in te vullen tijdens het doen van de aangifte.

Vanaf welk bedrag betaal je belasting over Crypto?

Dit is pas vanaf 50.000 euro! Onder de 50.000 euro hoef je geen belasting te betalen over je Crypto. Daarom is het dus ook belangrijk dat je de bedragen onder de 50k altijd opgeeft aan de belastingdienst. Zo heeft de belastingdienst een goed overzicht over je waardes aan crypto.

Mocht je namelijk een keer de 50.000 grens passeren en je zou het dan pas opgeven, loop je er tegen aan dat je van 0 euro crypto naar 50.000 euro bent gegaan in één jaar. Dat kan dan opvallen bij de belastingdienst. Vul daarom altijd je echte waarde in van je portfolio aan Crypto.

Crypto niet opgeven aan de belastingdienst

Mocht je je waarde aan Crypto niet opgeven aan de Belastingdienst kunnen ze daar in het beginsel niet snel achter komen. Als je echter bij een online wallet je waardes hebt staan kan het zijn dat het platvorm de waardes zelf ook doorgeeft aan de belastingdienst.

Dit kan niet als je je waarde aan Crypto op een hard wallet hebt staan. Echter als je je crypto niet aangeeft, is het bijna onmogelijk om het geld op te nemen, waardoor je niets aan deze waarde aan Crypto hebt. Gewoon opgeven dus!

Meer Hulp bij crypto aangifte

Wil je meer hulp bij het doen van aangifte? Neem dan contact op met de Belastingdienst of schakel een boekhouder in die verstand heeft van Crypto. Zo voorkom je veel gedoe en een eventuele naheffing over je Crypto portfolio.

Hulp bij crypto aangifte