Inloggen Mijn Toeslagen

Voor het Inloggen op Mijn Toeslagen dien je te beschikken over een Nederlands identiteitsbewijs. Hiermee is het mogelijk om een DigiD aan te maken waarmee je kunt inloggen op Mijn Toeslagen.

Inloggen met Machtiging

Het kan soms voorkomen dat je iemand anders wilt laten inloggen of dat jij zelf voor iemand anders wilt gaan inloggen. Om iemand voor jou te kunnen laten inloggen moet je deze persoon machtigen.

Als je vervolgens wilt inloggen voor iemand die jou gemachtigd heeft gebruik dan de tweede knop op de login pagina van Mijn Toeslagen. Log hier vervolgens in met je eigen gegevens.

Toeslagen tabel

In een tabel direct nadat je bent ingelogd kan je zien hoeveel toeslag je krijgt per jaar. En ook waarvoor. Hieronder geven we een voorbeeld van hoe zo’n tabel er uit ziet na het inloggen.

Tabel toeslagen
Bron: Website belastingdienst

Uitbetalingen toeslagen

De toeslagen worden op vaste dagen overgemaakt. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van alle toeslagen en wanneer deze worden uitbetaald.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en Kind gebonden budget

  • Vrijdag 20 augustus voor de maand september 2021
  • Maandag 20 september voor de maand oktober 2021
  • Woensdag 20 oktober voor de maand november 2021
  • Maandag 22 november voor de maand december 2021
  • Maandag 20 december voor de maand januari 2022

Mocht u meerdere toeslagen krijgen kan het zijn dat ze op andere tijden worden overgemaakt. Alle toeslagen moeten voor 00:00 uur op uw rekening staan.

Datums voorlopige aanslag

  • Woensdag 15 september voor de maand september
  • Vrijdag 15 oktober voor de maand oktober
  • Maandag 15 november voor de maand november
  • Woensdag 15 december voor de maand december

Ook deze bedragen worden overgemaakt voor 00:00 uur, u kunt deze bedragen dus verwachten op de dagen dat deze wordt overgemaakt.

Goede beveiliging

Net als alle andere websites van de overheid log je bij deze website ook in met je DigiD. Heb je nog geen DigiD? Bekijk dan hoe je er één kunt aanmaken.

Doordat er veel verschillende lagen beveiliging zitten op het DigiD systeem is de informatie die je er kunt lezen zeer goed beveiligd.

Waarom toeslagen

Met het ontvangen van toeslagen van de overheid kun je je dagelijkse kosten wat opvangen. De overheid voorziet namelijk door middel van toeslagen wat extra vermogen voor de huur, zorg of het gezinsleven. Hierdoor maakt de overheid het een stuk makkelijker om maandelijks rond te komen.

Via het login is het ook zeer eenvoudig om wijzigingen in je situatie door te geven, bijvoorbeeld voor het aanvragen van huurtoeslag of juist het stoppen hiervan. De toeslagen die je ontvangt worden ook in een mooi overzicht bijgehouden.

Inloggen Mijn Toeslagen

Veel gestelde vragen

Moet ik inloggen met een DigiD?

Om gebruik te maken van de diensten rond mijn toeslagen moet je inloggen met je DigiD. Mocht je nog geen DigiD hebben, leggen we je op de pagina over hoe maken ik een DigiD aan uit hoe dit werkt.

Kan ik iemand machtigen voor mij?

Ja dit is zeker mogelijk! Je kunt iemand anders machtigen na het inloggen. De persoon die je hebt gemachtigd logt vervolgens met zijn/haar eigen gegevens in. Dit kan onder het kopje “Inloggen met machtiging”.

Zijn er vaste betaal dagen?

Ja die zijn er zeker! De belastingdienst probeert alle betalingen altijd rond de 20e van de maand te doen. Hier wijken ze vanaf op het moment dat het in het weekend of op een feestdag valt.