Het aanmaken van een DigiD gaat op de website van DigiD zelf. U kunt uw account aanmaken door te gaan naar https://digid.nl/aanvragen of onderstaande knop te gebruiken.

Hoe werkt het aanmaken?

Door op de website uw BSN nummer, geboortedatum en postcode in te vullen kunt u een account aanmaken. Hierbij dient u ook een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken. Maak hierbij een sterk wachtwoord aan dat u goed kunt onthouden!

Om makkelijk van alle diensten gebruik te kunnen maken wordt ook gevraagd om uw email adres en telefoonnummer in te vullen. Binnen enkele dagen zult u thuis een brief ontvangen (op het adres waarop u bent ingeschreven) met daarin uw activatiecode.

Op het moment dat u de brief heeft ontvangen kunt u inloggen via de website van DigiD. Na het inloggen komt er een venster met daarin ruimte om de code in te vullen. Zodra de juiste code is ingevuld kunt u gebruik maken van uw DigiD account.

Veel gestelde vragen

Is mijn DigiD direct actief?

Nee, na het aanmaken van uw DigiD krijgt u thuis (op het adres waar u op bent ingeschreven) een activatiecode. Deze dient u in te vullen voo u gebruik kunt maken van uw DigiD account.