Mijn DigiD Aanvragen

DigiD Aanvragen gaat op de website van DigiD zelf. U kunt uw account aanmaken door naar de website van DigiD te gaan door onderstaande knop te gebruiken.

Hoe werkt DigiD Aanvragen?

Door op de website uw BSN nummer, geboortedatum en postcode in te vullen kunt u een account aanmaken. Hierbij dient u ook een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken. Maak hierbij een sterk wachtwoord aan dat u goed kunt onthouden!

Om makkelijk van alle diensten gebruik te kunnen maken wordt ook gevraagd om uw email adres en telefoonnummer in te vullen. Binnen enkele dagen zult u thuis een brief ontvangen (op het adres waarop u bent ingeschreven) met daarin uw activatiecode.

Op het moment dat u de brief heeft ontvangen kunt u inloggen via de website van DigiD. Na het inloggen komt er een venster met daarin ruimte om de code in te vullen. Zodra de juiste code is ingevuld kunt u gebruik maken van uw DigiD account.

DigiD aanvragen

Veel gestelde vragen

Is mijn DigiD direct actief?

Nee, na het aanmaken van uw DigiD krijgt u thuis (op het adres waar u op bent ingeschreven) een activatiecode. Deze dient u in te vullen voo u gebruik kunt maken van uw DigiD account.

Kan mijn DigiD verlopen?

Ja dat is mogelijk! Dit kan gebeuren als je bijvoorbeeld drie jaar geen gebruik hebt gemaakt van de DigiD. Dit kan je voorkomen door ergens een login te doen. Het maakt niet uit bij welke website van de overheid dat is, zolang je je login maar doet met je DigiD.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten wat nu?

Als je je wachtwoord bent vergeten is het mogelijk om deze opnieuw op te vragen. Dit gebeurd dan met een controle SMS.

Hoe lang duurt het aanvragen?

Het aanvragen van een DigiD duurt maximaal 10 minuten.

Wat heb je nodig voor het aanvragen van je DigiD?

Voor het aanvragen heb je je BSN nummer nodig. Dit burger service nummer staat op je ID-kaart, paspoort en rijbewijs.

Heb ik een DigiD nodig voor de Belastingdienst?

Ook de Belastingdienst is onderdeel van de overheid. Voor het inloggen op het platvorm van de Belastingdienst heb je ook een DigiD nodig.

Ik ben mijn DigiD gebruikersnaam kwijt wat nu?

Helaas is het niet mogelijk om je gebruikersnaam op te vragen, je wachtwoord opvragen kan wel. Mocht je je gebruikersnaam kwijt zijn dien je opnieuw een account aan te maken.

Hoe moet ik mijn telefoonnummer aanpassen bij DigiD?

Je hebt twee verschillende stappen. Voor het aanpassen van een nummer waarbij je het oude nummer nog wel hebt:

– Log in op Mijn DigiD
– Ga naar “Telefoonnummer wijzigen”
– Ga vervolgens naar “Ik kan een sms ontvangen op mijn oude telefoonnummer” en volg de stappen op het scherm.

Voor het aanpassen van een mobiele nummer waarbij je geen toegang meer hebt tot de oude:

– Log in op Mijn DigiD
– Kies voor “Telefoonnummer wijzigen”
– Kies voor “Ik kan geen sms meer ontvangen op mijn oude telefoonnummer” en volg de stappen op het scherm.
– Binnen 5 werkdagen ontvang je vervolgens een brief met daarin een code om je nieuwe mobiele nummer te activeren. In de brief lees je welke stappen je hiervoor moet volgen.

Inloggen mijn toeslagen

Als je je DigiD hebt aangemaakt is het ook mogelijk om in te loggen bij Mijn Toeslagen. Bekijk als je vragen hebt hierover de pagina Inloggen Mijn Toeslagen voor de uitleg hoe dit precies werkt.

Ook leggen we je hier uit hoe het werkt met het machtigen van iemand als je iemand voor jou wilt laten inloggen. Eén tip alvast: Geef nooit je eigen DigiD gegevens aan iemand anders!