Mijn overheid Berichten box

De berichten box van de overheid is uw digitale postbus. Hier ontvangt u alle berichten van de overheid. Vroeger werden deze allemaal per post gestuurd en moest je deze bewaren in dikke mappen. Nu alles steeds meer digitaal gaat heeft de overheid ook een. Mijn overheid berichten box gemaakt!

Landelijk & lokaal

Deze berichten box is niet alleen maar voor de landelijke overheid, maar het is voor de gemeente ook mogelijk om berichten te sturen via de Mijn overheid Berichten Box. Denk hierbij bijvoorbeeld aan berichten van de gemeente over de hondenbelasting of afval.

Snelheid

De digitale berichten box geeft u ook meer zekerheid en snelheid. Doordat u online inlogt is het niet mogelijk voor andere om uw post te openen. Het is zo veilig dat u zelfs uw DigiD moet gebruiken om in uw berichten box in te loggen.

Wist je dat ook veel informatie te vinden is in de Berichten box?

Gemakkelijk & overal inzien

Een ander voordeel van deze post digitaal bewaren is overzicht in uw administratie, naast het niet kwijt raken van uw brieven kunt u deze ook altijd en overal inzien. U hoeft dus niet speciaal thuis bij uw mappen te zijn om deze brieven in te kijken maar dit kan op iedere plek als u beschikking heeft tot internet.

De overheid stuurt soms de brieven ook nog per post, om er zeker van te zijn dat u het bericht snel ontvangt en leest. De rest van de brieven ontvangt u via de email waarna u met uw DigiD kunt inloggen.

Iemand machtigen

Het is ook mogelijk om iemand voor u te machtigen, deze persoon krijgt dan inzicht in uw gegevens.

Inloggen Mijn Overheid

Wil je inloggen op Mijn Overheid? Ga dan naar onze pagina “Inloggen Bij Mijn Overheid“. Hier leggen we je uit hoe het inloggen precies werkt. Op de pagina hierboven heb je al kunnen zien wat je er allemaal mee kan.