Mijn Toeslagen

Mijn Toeslagen ofwel Toeslagen Belastingdienst, het onderdeel dat zorgt voor een tegemoetkoming van de kosten die iemand afdraagt aan de Belastingdienst.

Mijn Toeslagen

Iedere Nederlander draagt kosten af aan de overheid, of het nou BTW is, loonbelasting, belasting over je huurhuis iedereen betaald het. De overheid wilt echter hier mensen op tegemoetkomen. Dit doen ze met verschillende toeslagen.

Deze extra inkomsten zorgt er voor dat je minder geld kwijt bent aan je vaste lasten. De kosten waar de overheid dat bijvoorbeeld voor betaald zijn de kosten voor het huren van een huis, je zorgverzekering en de kosten die komen kijken bij het hebben van een kind.

Deze kosten heten dan ook Huurtoeslag, Zorgtoeslag en toeslag voor kinderopvang / Kind gebonden budget. Al deze zaken kun je online regelen bij het onderdeel “Mijn Toeslagen”. Hiervoor kunt u inloggen op “Mijn Toeslagen” met uw DigiD.

Direct inloggen op Mijn Toeslagen

Gebruik onderstaande knop om direct in te loggen op je Mijn Toeslagen account bij de Belastingdienst.

Mijn toeslagen inloggen met Digid

Het mijntoeslagen nl inloggen werkt met je DigiD. Als je niet weet hoe dit precies werkt bekijk dan onze pagina waarop we uitleggen hoe je een DigiD kunt aanvragen. Met deze DigiD is het vervolgens mogelijk om in te loggen op mijntoeslagen.nl

Hieronder leggen wij alle soorten toeslagen uit die er mogelijk zijn.

Hoe kan ik mijn toeslagen laten uitbetalen?

De eerste stap om een toeslag te krijgen is om deze bij de Belastingdienst aan te vragen. De Belastingdienst heeft hier een formulier voor om toeslagen aan te vragen. Je kunt deze formulieren downloaden van de website van de Belastingdienst en per post naar de Belastingdienst opsturen.

De Belastingdienst gaat dan beoordelen of je in aanmerking komt voor de door jou aangevraagde toeslag. Als je goedkeuring hebt gekregen wordt de toeslag uitbetaald op het bankrekeningnummer dat je aan de belastingdienst hebt opgegeven.

Op welke dagen de Belastingdienst deze toeslagen uitbetaald lees je op het artikel Uitbetaaldata toeslagen Belastingdienst.

Huurtoeslag

In Nederland is het kopen van een huis vrij duur en niet voor iedereen weggelegd. Hierdoor zijn veel mensen genoodzaakt om een huis te huren. Helaas is in Nederland het huren van een huis ook vrij duur en liggen relatief gezien de lonen ten opzichten van de prijs voor huren laag. Daarom is het mogelijk bij een lager inkomen om huurtoeslag te krijgen. Met deze kosten beperk je dus de kosten die je uit eigen zak moet betalen.

Er zijn wel grenzen gesteld bij het huren van een huis en deze huurtoeslag. Er zit een maximaal bedrag op de hoogte van de huur bij het aanvragen van een huurtoeslag. Hierdoor komen huurtoeslagen voornamelijk voor bij sociale huurwoningen.

Zorgtoeslag inloggen

Iedereen die een leeftijd van 18 jaar heeft bereikt krijgt de mogelijkheid tot het aanvragen van zorgtoeslag. Als u een basisverzekering afsluit bij een verzekeraar bent u verzekerd voor medische zorg. Deze maandelijkse verplichte kosten kunnen erg drukken op uw maandelijkse inkomsten.

Daarom is het mogelijk om een zorgtoeslag aan te vragen. De hoogte van deze toeslag wordt berekend op uw inkomsten. Het kan dus ook zijn als u in een jaar meer verdient, u een deel van deze toeslag terug moet betalen. Maar het is altijd een win-win situatie om deze toeslag aan te vragen!

Kind gebonden budget

Ook het hebben van kinderen kan duur zijn en erg op de portemonnee drukken. Ook voor deze kostenpost heeft de overheid een budget beschikbaar. Je maakt aanspraak op dit budget als je één of meerdere kinderen onder de 18 jaar hebt. Naast je eigen kinderen is het ook mogelijk om dit budget te ontvangen voor pleegkinderen en stiefkinderen.

Bij dit budget wordt er echter ook rekening gehouden met de samenstelling van het gezin en de inkomsten / het totale vermogen.

Toeslagen voor kinderopvang

Helaas is er momenteel bijna geen ontkomen meer aan om als ouders beide te werken om het gezin te kunnen onderhouden. Hierdoor bent u beide op pad en is het vaak niet mogelijk om voor uw kind thuis te blijven. Hierdoor is het wenselijk om uw kind overdag naar de kinderopvang te brengen.

Dit kan helaas ook een grote kostenpost zijn en erg drukken op uw inkomsten. Hiervoor heeft de overheid ook een budget vrij gemaakt om uw te ontzien in de kosten van de kinderopvang. De hoogte van deze toeslag is afhankelijk van het aantal kinderen en de hoogte van uw inkomen.

Mijn Toeslagen
Mijn Toeslagen

Inloggen op Toeslagen

Wil je meer informatie over het inloggen op Mijn Toeslagen? Bekijk dan onze Inloggen mijn Toeslagen pagina. Hier staat meer informatie over hoe het werkt met inloggen op Mijn toeslagen. Ook geven we je handige tips, bijvoorbeeld over hoe je iemand anders namens jou kan laten inloggen. en welke gegevens deze persoon hiervoor nodig heeft.