Nederlanders Melkkoe van de overheid

Volgens P. van Neck uit Rotterdam pleegt de overheid enorme diefstal door het rekenen van Erfbelasting. Zo meld hij in de Telegraaf. Stel je voor dat net je ouders overlijden. Nederlanders Melkkoe van de overheid volgens hem! Jij krijgt hun geld maar een groot deel hiervan gaat eigenlijk naar de overheid.

Dit past de overheid ook toe op bijvoorbeeld overwerken. Hiervoor wordt je ook extra hard belast. Dit is zeker iets dat medewerkers niet zal stimuleren om extra te werken.

Het is raar dat deze regels tegenwoordig nog bestaan en dat de inwoners van Nederland deze regels ook nog pikken. Volgens P. van Neck zijn bovenstaande regels ook echt niet meer van deze tijd.

Nederlanders Melkkoe van de overheid

In Nederland betaal je aardig wat belasting over je aankopen. En dan zijn die belastingen ook nog eens verdeelt in allemaal verschillende tarieven. Daarnaast heeft de overheid ook nog extreem hoge extra kosten op bijvoorbeeld benzine & sigaretten ingevoerd die de overheid ook een flink bedrag opleveren.

Een aantal jaar geleden werd het ‘Kwartje van Kok’ toegevoegd op brandstof. Hierdoor is de prijs van benzine met een kwartje (in de gulden tijd) omhoog gegaan. Dit is nog altijd het geval. Deze extra TAX wordt betaald aan de overheid.

Dit is ook de reden dat benzine in bijvoorbeeld België een heel stuk goedkoper is!

Overheid en geld

Natuurlijk moet de overheid altijd aan geld komen om zijn/haar kosten te kunnen betalen. Als ze dit niet in de vorm van BTW hadden gedaan, hadden ze het geld wel op een andere manier uit de zakken van de inwoners van Nederland getrokken. Nederlanders blijven ten alle tijden de Melkkoe van de overheid.

Natuurlijk haalt de overheid ook veel geld uit het buitenland, al is het altijd maar de vraag of dat opweegt tegen de kosten die we maken in het buitenland.

Nederlanders Melkkoe van de overheid