Privé abonnement telefoon en internet zakelijk boeken

Privé abonnement telefoon en internet zakelijk boeken? Je werkt veel thuis en daardoor gebruik je het internet van je huis ook zakelijk. Natuurlijk zou het niet eerlijk zijn dat je het gehele abonnement helemaal privé zou moeten betalen. Je gebruikt hem ook zakelijk.

Het kunnen ook kleine dingen zijn waar je het internet voor gebruikt, denk aan het bijhouden van je (online) boekhouding of het afsluiten van een abonnement. Om het makkelijk te maken kun je wel het beste een internet en telefoonabonnement zakelijk afsluiten. Je kunt de kosten dan volledig zakelijk aftrekken.

Privé abonnement telefoon en internet zakelijk boeken

Bewijzen zakelijk gebruik privé telefoon & internet

Je moet aan de Belastingdienst we kunnen bewijzen dat je je privé internet wel zakelijk voor je bedrijf gebruikt. Maar dit is niet heel lastig, bij een eventuele controle kun je aantonen dat je je internet ook gebruikt voor bijvoorbeeld je boekhouding, het versturen van emails en zo aan de Belastingdienst bewijzen dat het internet onmisbaar is voor je onderneming.

Benieuwd hoe je een creditnota moet maken en verwerken? Bekijk de Creditnota pagina!

Hoeveel mag je Internet en telefoon zakelijk boeken?

Op het moment dat je je telefoon (en internet) zowel zakelijk als privé gebruikt, moet je voor jezelf een berekening maken hoevaak je je telefoon/internet privé en zakelijk gebruikt. Dit mag gewoon een schatting zijn. Stel je voor dat dit ongeveer gelijk aan elkaar zijn kun je 50% van de kosten zakelijk boeken.

Privé abonnement voor zakelijk gebruik

Privé abonnement voor zakelijk gebruik

Privé abonnement telefoon en internet zakelijk boeken we leggen je uit wat de regels hiervan zijn. Het is mogelijk om een privé abonnement zakelijk te boeken, zowel internet als telefoon. Het is wel belangrijk dat je voor jezelf een berekening maakt hoeveel je zakelijk en privé gebruik is. Dit kan nooit 100% zakelijk of 100% privé zijn. Als je wel je telefoon en/of internet zakelijk gebruikt kun je deze beter zakelijk afsluiten.

Je maakt zelf een inschatting hoeveel procent dit is en dit is het aantal dat je zakelijk ook kunt inboeken. Je voert het factuur van je telefoonabonnement in de boekhouding in. Daarbij boek je het bedrag dat je zakelijk kunt boeken. Het bedrag wijkt wel af van het bedrag op het factuur maar dit is geen probleem.