Wat is kale huurprijs

Delen:

Wat is kale huurprijs precies en wat is het verschil tussen kale huur en all-in huur? Wat valt waaronder en wat mag je je erbij optellen en wat niet?

Wat is kale huurprijs

Huurprijs

Onder de huurprijs valt alles dat je maandelijks aan huur betaald om in een huis te kunnen wonen. Dit zijn niet alleen maar de huurkosten, soms zit bijvoorbeeld de servicekosten en kosten voor gas, licht en water bij de huurprijs. Om een goed overzicht te krijgen van wat de huurprijs precies is maken we een verschil tussen de kale huurprijs en een all-in huurprijs.

Wat is kale huurprijs?

Hieronder valt alleen de huur, hier zit niets bij in, hij bestaat in totaal uit één transactie (de huur). Dit bedrag betaal je maandelijks zonder bijkomende kosten.

Mocht je in een huurhuis gaan wonen is het zeer belangrijk om te weten of het een all-in huurprijs betreft of kale huur. Als er is afgesproken dat het gaat om kale huur, moet je nog rekening houden met bijkomende kosten.

Hoe werkt het met All-in huur?

Betaal je all-in huur? Dan moet de huurbaas je aan het einde van ieder jaar een overzicht laten zien met alle kosten. Specifiek met de kosten die gemaakt zijn. Je betaalt namelijk altijd voor het gas, licht en water wat je verbruikt hebt. Dit kan je hierin terugzien.

Het kan dus zijn dat je nog geld terug krijgt of dat je geld moet bijbetalen.