Geld belastingvrij schenken aan kind

Geld belastingvrij schenken aan kind

Geld belastingvrij schenken aan kind kun je doen op het moment dat je het zelf wilt en het uitkomt. Dat is het leuke van geld schenken. Maar het aller leukst is natuurlijk als het ook nog eens belasting vrij kan. Als je veel geld in bezit hebt kan het ook nog eens een voordeel zijn voor je vermogensrendementsheffing. Daarnaast betalen je nabestaanden later minder erfbelasting.

Maximaal belasting vrij

Jaarlijks kun je tot maximaal € 6604 euro belasting vrij schenken aan je kinderen. Mocht je geld schenken aan je kleinkinderen is het bedrag maximaal € 3244 euro.

Is het bedrag bestemd voor een aanschaf van een woning? Dan is het mogelijk om een bedrag tot € 105.302,- belasting vrij te schenken!

Geld belastingvrij schenken aan kind

Zekerheid over besteding

Dus het is zeker nu echt de moment om een spaarrekening te gaan openen voor jouw kind of kleinkinderen omdat tot een bepaalde bedragen belastingvrij worden gesteld, maar vele ouders of grootouders zijn soms huiverig om geld te schenken aan hun kroost, voor hun is daarom verstandig om een notaris in te schakelen om zeker te weten of het geld goed word besteed, maar ja je weet zelf wel dat een Notaris weer geld kost, dus als je geen geld wilt besteden aan een Notaris of een advocaat die toekomstig geld voor een kind gaat beheren kan jij altijd zelf een spaarplan gaan maken.

Een Spaarplan

Een spaarplan houd in
Wat is jouw grootte van de vermogen?
Wanneer beschikt jij over je vermogen
Hoeveel vermogen heb jij zelf nodig voor eventueel pensioen
Hoeveel is eigenlijk beschikbaar om geld te schenken aan kind of kleinkind
Meerdere (klein)kinderen ga dus goed na hoe geld verdeeld moet worden

Tot slot, probeer schenkingen zoveel mogelijk belastingvrij te geven, voor meer info kan je altijd met de belastingdienst contact opnemen. U een zorgeloze oude dag en kinderen vrolijke dag.

Erfbelasting

Het is niet leuk om al over na te denken, maar ooit gaan we allemaal dood, en over je geld wordt dan erfbelasting geheven. Super zonde! Daarom is het belangrijk al precies te weten wat erfbelasting is, hoeveel het is en wat je nu kunt doen om later zo min mogelijk erfbelasting te betalen.

Voor meer informatie hierover adviseren we je de Erfbelasting pagina te bekijken, hier geven we je meer informatie over deze belasting.