Inloggen Mijn Toeslagen

Voor het Inloggen op Mijn Toeslagen dien je te beschikken over een Nederlands identiteitsbewijs. Hiermee is het mogelijk om een DigiD aan te maken waarmee je kunt inloggen op Mijn Toeslagen. Door onderstaande knop in te drukken kom je direct op het systeem van de toeslagen.

Inloggen Mijn Toeslagen met Machtiging

Mijn toeslagen inloggen voor iemand anders? Het kan soms voorkomen dat je iemand anders wilt laten inloggen of dat jij zelf voor iemand anders wilt gaan inloggen. Om iemand voor jou te kunnen laten inloggen moet je deze persoon machtigen.

Als je vervolgens wilt inloggen voor iemand die jou gemachtigd heeft gebruik dan de tweede knop op de login pagina van Mijn Toeslagen. Log hier vervolgens in met je eigen gegevens.

Toeslagen tabel

In een tabel direct nadat je bent ingelogd kan je zien hoeveel toeslag je krijgt per jaar. En ook waarvoor. Hieronder geven we een voorbeeld van hoe zo’n tabel er uit ziet na het inloggen.

Tabel toeslagen
Bron: Website belastingdienst

De gegevens die hier boven staan zijn onherkenbaar gemaakt, dit is voor iedereen anders. Na het  inloggen bij Mijn Toeslagen krijg je de gegevens te zien die op jou van toepassing zijn.

Uitbetalingen toeslagen

De toeslagen worden op vaste dagen overgemaakt. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van alle toeslagen en wanneer deze worden uitbetaald. Je kunt dat hieronder zien en hoeft dus niet naar Inloggen Mijn Toeslagen.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en Kind gebonden budget

Belastingdienst toeslagen uitbetaling. Mocht u meerdere toeslagen krijgen kan het zijn dat ze op andere tijden worden overgemaakt. Alle toeslagen moeten voor 00:00 uur op uw rekening staan.

Datums voorlopige aanslag

Ook deze bedragen worden overgemaakt voor 00:00 uur, u kunt deze bedragen dus verwachten op de dagen dat deze wordt overgemaakt.

Inloggen mijn toeslagen lukt niet

Het kan verschillende redenen hebben dat je niet kunt inloggen. We adviseren je onderstaande lijstje af te gaan en te bekijken of de inloggen mijn toeslagen foutmelding één van onderstaande redenen kan hebben:

 • Check of er een storing is bij de Belastingdienst. Hier hebben ze een overzicht van.
 • Controleer of je Capslock aanstaat en/of eventueel je numlock hebt uitstaan.
 • Je hebt 3 x een fout wachtwoord ingetoetst, je kunt dan een uur niet inloggen.
 • Je Internetbrowser accepteert geen cookies. (Cookies zijn nodig om in te kunnen loggen).
 • Heb je 2 of meer RSIN/fiscaal nummer/BSN’s? Kijk dan even of je de juiste hebt ingevuld.
 • Misschien laat je ook iemand anders voor je inloggen, kijk of die persoon het wachtwoord heeft aangepast.

Mocht dit allemaal niet gelukt zijn, neem dan contact op met de Belastingtelefoon om het wachtwoord te laten resetten!

Mijn toeslagen berekenen 2022

De Belastingdienst heeft een speciale tool om een proefberekening te maken voor je toeslagen. Je kunt deze calculator vinden op de website van de Belastingdienst. Gebruik de knop hieronder om naar het  Proefberekening toeslagen / mijn toeslagen calculator systeem te gaan van de Belastingdienst.

Mijn toeslagen adres wijzigen

Je nieuwe adres hoef je niet door te geven aan “Mijn Toeslagen”. De Belastingdienst krijgt deze gegevens namelijk van de gemeente.

Krijg je huurtoeslag? Dan moet je wel wat doorgeven!

Je moet dan namelijk je huurtoeslag uitzetten vanaf de dag dat je je huurhuis verlaat. Dit geef je door op de volgende manier:

 1. Log in op Mijn toeslagen
 2. Klik onder ‘Wijziging doorgeven’ op ‘Toeslag stopzetten’
 3. Kies ‘Ik wil mijn toeslag stopzetten’
 4. Vul de datum in vanaf wanneer u de huurtoeslag wilt stoppen.
 5. Vink ‘Huurtoeslag’ aan.
 6. Beantwoord de vragen.
 7. Klik op ‘Akkoord en verzenden’ (of ga terug naar het startscherm als u toch niet wilt stopzetten).

Goede beveiliging Inloggen Mijn Toeslagen

Net als alle andere websites van de overheid log je bij deze website ook in met je DigiD. Heb je nog geen DigiD? Bekijk dan hoe je er één kunt aanmaken.

Doordat er veel verschillende lagen beveiliging zitten op het DigiD systeem is de informatie die je er kunt lezen zeer goed beveiligd.

Waarom toeslagen

Met het ontvangen van toeslagen van de overheid kun je je dagelijkse kosten wat opvangen. De overheid voorziet namelijk door middel van toeslagen wat extra vermogen voor de huur, zorg of het gezinsleven. Hierdoor maakt de overheid het een stuk makkelijker om maandelijks rond te komen.

Via het login is het ook zeer eenvoudig om wijzigingen in je situatie door te geven, bijvoorbeeld voor het aanvragen van huurtoeslag of juist het stoppen hiervan. De toeslagen die je ontvangt worden ook in een mooi overzicht bijgehouden.

Inloggen Mijn Toeslagen

Veel gestelde vragen Over Inloggen Mijn Toeslagen

Moet ik inloggen met een DigiD?

Om gebruik te maken van de diensten rond Inloggen Mijn Toeslagen moet je inloggen met je DigiD. Mocht je nog geen DigiD hebben, leggen we je op de pagina over hoe maken ik een DigiD aan uit hoe dit werkt.

Kan ik iemand machtigen voor mij?

Ja dit is zeker mogelijk! Je kunt iemand anders machtigen na het inloggen. De persoon die je hebt gemachtigd logt vervolgens met zijn/haar eigen gegevens in. Dit kan onder het kopje “Inloggen met machtiging”.

Zijn er vaste betaal dagen?

Ja die zijn er zeker! De belastingdienst probeert alle betalingen altijd rond de 20e van de maand te doen. Hier wijken ze vanaf op het moment dat het in het weekend of op een feestdag valt. Deze staan ook vermeld in het schema hierboven.

Inloggen Belastingdienst

Inloggen op Mijn Belastingdienst is iets anders dan Inloggen Mijn Toeslagen. Bekijk op onze Inloggen op Mijn Belastingdienst hoe je daar kunt inloggen. We helpen je op die pagina ook verder met overige vragen over wat je op Mijn Belastingdienst kunt doen.

Het is misschien wat vervelend dat je zoveel verschillende login systemen hebt, maar het zorgt ook wel voor een stukje overzicht. Beter een aantal losse platvormen dan één groot onoverzichtelijk systeem.

De overheid heeft ook zijn eigen systeem, daarover hebben we een pagina gemaakt met info over het inloggen op Mijn Overheid.

De Belastingdienst is de Nederlandse organisatie die verantwoordelijk is voor het innen van belastingen en heffingen. Zo kun je bijvoorbeeld via de Belastingdienst je zorgtoeslag, huurtoeslag of kindgebonden budget aanvragen. Maar hoe log je nu in op je toeslagen van de Belastingdienst?

Voordat je kunt inloggen op de website van de Belastingdienst, moet je eerst een DigiD aanvragen. Dit is een unieke code waarmee je kunt inloggen op verschillende websites van de overheid, waaronder dus ook de Belastingdienst. Je kunt een DigiD aanvragen via de website van de Belastingdienst of via de DigiD-app.

Zodra je een DigiD hebt aangevraagd en ontvangen, kun je inloggen op de website van de Belastingdienst. Ga hiervoor naar de website en klik op de knop ‘Inloggen’. Hier kun je vervolgens je DigiD-gegevens invullen en inloggen op je persoonlijke pagina.