Naheffing voor Crypto

Het bezit van cryptovaluta zoals Etherium, Bitcoin en andere coins wordt door de Belastingdienst gezien als “Digitaal Vermogen”. En deze moet je ieder jaar opgeven bij de Belastingdienst in Box 3. Wanneer je niet weet hoe je belasting aangifte moet doen over je Crypto kan je een naheffing voor je Crypto portfolio krijgen. En dit is iets dat we allemaal natuurlijk willen voorkomen!

Naheffing Belasting over Crypto ontvangen

Het kan zijn dat de Belastingdienst je een naheffing stuurt voor je Crypto Portfolio. Het belangrijkste om te weten is dat alle waardes die je in euro’s hebt, onder de 50.000 euro belasting vrij zijn.

Na het ontvangst van de Naheffing is het belangrijk om direct te kijken hoeveel waarde je aan Crypto hebt. Dit moet je namelijk precies weten om in beroep te gaan bij de belastingdienst. Het is altijd handig om de waarde van je gehele Portofolio bij te houden in een programma als bijvoorbeeld Excel. Vul hier buiten de huidige waarde ook altijd je inkoopwaarde in! Dit is ook een belangrijke om te weten en mee te sturen als je een naheffing krijgt.

Hou er wel rekening mee dat de belastingdienst na het beroep dat je hebt aangemaakt een geruime tijd nodig heeft om alle documenten goed door te nemen. Je kan tijdens het beroep wel naar de belastingtelefoon bellen om te vragen wat de status is van je case.

Rechtsbijstandsverzekering

Heb je een Rechtsbijstandsverzekering? Dan kan je deze ook inschakelen om je advies te geven over je beroep! Dit is dan ook onze belangrijkste tip als het gaat om naheffingen. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat medewerkers van je Rechtsbijstandsverzekering mogelijk niet extreem goed thuis zijn in Crypto! Maar het is zeker de moeite waard om het te proberen voor je eventueel een dure belastingadviseur zou inschakelen!

Naheffing voor Crypto