Zakelijk

We hebben een aantal interessante onderwerpen voor je op een rij gezet die mogelijk wel interessant zijn om door te nemen. Bekijk ze in de tabel hieronder:

Hoe maak je een Credit Factuur?Belastingdienst inloggen zakelijkPrivé telefoon en internet
Correctie BTW-aangifteZakelijk factuur privé betaald

Zakelijke belastingen

Jij als ondernemer zal zaken tegenkomen wat gedaan moet worden voor de aangifte bij de belastingdienst voor jouw zaak (Zakelijk), denk hierbij aan inkomstenbelasting, motorrijtuigenbelasting, Zzp’er belastingen. Ook bij de belastingen kom je goed op letten of jouw bedrijf ook in aanmerking komt voor een teruggave. Dit is maar nog maar een klein onderdeel van een groter geheel. Je bent verplicht om ieder jaar een aangifte te doen bij de Fiscus om problemen te voorkomen. 

Voor inkomstenbelasting zijn er 3 bronnen

  • Winst uit onderneming
  • Loon uit dienstbetrekking
  • Resultaat uit overige werkzaamheden

Jouw zaak is afhankelijk van welke bronnen jouw inkomsten vallen. De wet heeft zo bepaald dat iedere startende ondernemer wordt, onderverdeelt in verschillende eisen zoals:

  1. Jij maakt winst
  2. Is jouw bedrijf een zelfstandige onderneming
  3. Beschikking over een kapitaal
  4. Hoeveel uren jij in een bedrijf steekt
  5. Wie zijn de opdrachtgevers
  6. Hoe maak jij een bedrijf bekend naar de publiek
  7. ondernemingsrisico

Het is daarom van belang dat jij op hoogte bent van fiscale rechten en verplichtingen.

Aangifte zakelijk

Jij moet ieder jaar voor uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting jouw inkomen uit bedrijf opgeven, als werkgever moet jij ook aangifte doen voor de loonheffingen zoals loonbelastingen, premie volksverzekeringen en of inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet. Je bent ook verantwoordelijk voor berekenen van btw voor terugvragen en of in rekening brengen van een bepaald product.

Je bent verplicht om btw administratie goed bij te houden, dus denk hier aan gegevens op facturen en of zaken doe met buitenland, jij bent verplicht administratie 7 jaar te bewaren over onroerende zaken en rechten op onroerende zaken moet jij10 jaar bewaren, als je dit niet kan er grote problemen komen.

Vennootschapsbelasting zakelijk

Bedrijven en organisaties hebben andere vorm  van vennootschapsbelasting, denk hier bij aan naamloze (NV) of besloten (BV) vennootschap. Ook verenigen en stichtingen krijgen soms een aanmaning  voor aangifte vennootschapsbelasting, maar namelijk als ze hun onderneming als bedrijf runnen.

Zakelijk