Wat is rekenhuur

Unibet Kansspel Belasting

Unibet Kansspel Belasting

De eigenaar van Unibet heeft het goed voor elkaar wat betreft kansspel belasting. Ze zitten namelijk gevestigd op Malta. Het beursgenoteerde bedrijf heeft het dus goed voor elkaar, want het is daar allemaal net iets anders geregeld dan in de andere landen van de EU.

Belasting regels op Malta

Op Malta is het zo geregeld dat daar kansspelbelasting wordt betaald over de winst die Unibet zelf maakt. En dus niet over het geld dat jij wint als je een wedje hebt gelegd op FC Groningen – Willem II.

Onderdeel van de Europese Unie

Het andere voordeel is dat het onderdeel is van de EU. Als deze regels op Malta wel op Malta zelf gelden maar het geen onderdeel van de EU was, moest je nog steeds op bedragen boven de 449 euro Kansspelbelasting betalen.

Benieuwd wat er gebeurd als de de kansspelbelasting niet betaald? Bekijk ons Kansspel artikel voor meer info!

Hoeveel profiteer je hiervan?

Dat is echt een berg! Normaal dien je kansspelbelasting te betalen. Deze kansspelbelasting dien je te betalen vanaf bedragen die hoger zijn dan 449 euro. De hoogte hiervan is 30,1% (bijna 1/3e) van het totale bedrag dat je wint. Als we naar deze extra kosten van 30,1% kijken die je nu niet hoeft te betalen heb je dus echt een groot voordeel!

Eigen afdracht door Unibet met kansspel belasting

Omdat de regels in Malta zo anders zijn hoeft alleen het bedrijf zelf kansspelbelasting te betalen over de winst die het gemaakt heeft. Dat valt dus volledig buiten jou als consument en is iets waar je je echt geen zorgen over hoeft te maken.

Unibet Kansspel Belasting

Ontlopen van belasting

Zo zie je maar dat het slim is om je onderneming te vestigen op Malta. Het scheelt jou maar ook Unibet zelf een hoop kosten. Maak dus zelf de overweging of je wilt inzetten via ToTo (waar andere regels gelden) of wilt inzetten van Unibet.

Ook interessant