Belasting prijs gewonnen buiten eu

Van harte gefeliciteerd met je gewonnen prijs buiten de Europese Unie! Het is begrijpelijk dat je nu wilt weten welke regels er gelden en of je belasting moet betalen op deze gewonnen prijs buiten de EU. De fiscale behandeling van dergelijke prijzen kan variëren, afhankelijk van het land waar de prijs is gewonnen en de specifieke belastingwetten die daar van toepassing zijn. Hieronder leggen we je uit hoe dit in zijn werk gaat.

Belasting vrij prijs gewonnen buiten eu?

Alle prijzen die gewonnen zijn boven de 449 euro dienen bij de belastingdienst te worden aangegeven. Alle bedragen die gewonnen zijn onder de 449 euro hoeft geen kansspelbelasting over betaald te worden.

Belasting prijs gewonnen buiten eu

Hoe bereken je de kansspelbelasting?

Bij consumenten is het belangrijk dat je per kalendermaand rekent, het is dus niet zo dat als je één keer een prijs wint je deze direct moet opgeven. Je rekent dit per kalendermaand uit. Hiervoor gebruik je de formule {Totaal gewonnen} – {ingezet} = {Winst op kalendermaand}. Deze winst dien je vervolgens op te geven.

Het zou namelijk oneerlijk zijn als je bij elke prijs die je die maand wint je kansspelbelasting moet betalen terwijl je er mogelijk ook weer wat geld van gebruikt om weer kans te maken op een prijs.

Let hierbij wel op dat je het moet opgeven per kalendermaand! Dus een prijs gewonnen op de laatste dag van de maand en van plan weer wat hiervan in te zetten? Dan dien je dit gewonnen geld einde van de maand alsnog op te geven aan de kansspelbelasting.

Zelf aangifte doen voor je prijs

Bij de kansspelbelasting ben je zelf verantwoordelijk voor het doen van de aangifte bij de belastingdienst voor bedragen hoger dan 449 euro.

De kansspelbelasting niet betalen wat zijn de risico’s?

Hoe hoog is de kansspelbelasting?

De hoogte van de kansspelbelasting is 30,1% bij bedragen of prijzen gewonnen in de EU en buiten de EU. Deze belasting geldt op geldprijzen en andere prijzen gewonnen met een waarde van meer dan 449 euro. Mocht je goederen hebben ontvangen moet je de 30,1% afdragen over de waarde van de goederen.

Hierover hebben we ook een apart artikel gemaakt waarin we uitzochten wat je nou moet betalen als je een auto wint bij de postcodeloterij.

Rol met geld

Ook interessant