Belasting prijs gewonnen buiten eu

Je hebt een prijs gewonnen buiten de Europese Unie? Gefeliciteerd! Maar wat zijn nou precies de regels waar je rekening mee moet houden als je een prijs hebt gewonnen buiten de eu. Moet je nou belasting betalen op een prijs die je gewonnen hebt buiten de eu?

Belasting vrij prijs gewonnen buiten eu?

Alle prijzen die gewonnen zijn boven de 449 euro dienen bij de belastingdienst te worden aangegeven. Alle bedragen die gewonnen zijn onder de 449 euro hoeft geen kansspelbelasting over betaald te worden.

Hoe bereken je de kansspelbelasting?

Bij consumenten is het belangrijk dat je per kalendermaand rekent, het is dus niet zo dat als je één keer een prijs wint je deze direct moet opgeven. Je rekent dit per kalendermaand uit. Hiervoor gebruik je de formule {Totaal gewonnen} – {ingezet} = {Winst op kalendermaand}. Deze winst dien je vervolgens op te geven.

Het zou namelijk oneerlijk zijn als je bij elke prijs die je die maand wint je kansspelbelasting moet betalen terwijl je er mogelijk ook weer wat geld van gebruikt om weer kans te maken op een prijs.

Let hierbij wel op dat je het moet opgeven per kalendermaand! Dus een prijs gewonnen op de laatste dag van de maand en van plan weer wat hiervan in te zetten? Dan dien je dit gewonnen geld einde van de maand alsnog op te geven aan de kansspelbelasting.

Zelf aangifte doen voor je prijs

Bij de kansspelbelasting ben je zelf verantwoordelijk voor het doen van de aangifte bij de belastingdienst voor bedragen hoger dan 449 euro.

De kansspelbelasting niet betalen wat zijn de risico’s?

Hoe hoog is de kansspelbelasting?

De hoogte van de kansspelbelasting is 30,1% bij bedragen of prijzen gewonnen in de EU en buiten de EU. Deze belasting geldt op geldprijzen en andere prijzen gewonnen met een waarde van meer dan 449 euro. Mocht je goederen hebben ontvangen moet je de 30,1% afdragen over de waarde van de goederen.

Hierover hebben we ook een apart artikel gemaakt waarin we uitzochten wat je nou moet betalen als je een auto wint bij de postcodeloterij.

Belasting prijs gewonnen buiten eu

Ook interessant