BTW Vrije dagen bij Mediamarkt hoe werkt dat?

BTW Vrije dagen bij Mediamarkt hoe werkt dat nou precies? En moet Mediamarkt dat dan niet alsnog afdragen? Waarom heeft mediamarkt dit voordeel ineens en de rest van de bedrijven niet? We zoeken het voor je uit!

BTW Vrije dagen bij Mediamarkt

Mediamarkt doet ééns in de zoveel tijd een BTW vrije week. Daarin zeggen ze “Btw weg ermee!” en betaal je voor veel producten ineens geen BTW meer. Waarschijnlijk heb je dit soort acties ooit al eens eerder gehoord bij andere bedrijven maar hoe doet Mediamarkt dit nou precies?

De truck zit hem in de korting, Mediamarkt moet net als alle andere bedrijven nog steeds BTW afdragen. Het verschil tijdens deze actie en buiten deze actie is dat Mediamarkt je 21% korting geeft. Dit staat gelijk aan het BTW bedrag.

BTW gewoon op de bon

Als je op je bon kijkt na je aankoop zie je ook gewoon de BTW staan, dit is namelijk wettelijk verplicht om op een bon te vermelden. Wel staat er een korting op van 21% over bepaalde producten. Voor jou lijkt het nu net of je geen BTW hebt betaald maar voor de Mediamarkt is het gewoon een korting geven van 21%.

BTW Vrije dagen bij Mediamarkt klinkt lekker

Waarschijnlijk is de reden dat ze dit aanbieden en je niet gewoon 21% korting aanbieden dat het lekker klinkt. Je betaald geen BTW! Dat klinkt toch heel goedkoop? En het is ook nog eens iets anders dan de normale acties die ze in de winkel doorlopend hebben.